Costarica Tarrazú
CHUŤOVÝ PROFIL
Kávy odrůd Caturra, Yellow Catuai, Red Catuai pochází od více drobných pěstitelů a jsou zpracovány metodou washed - praná.
V šálku: Vyvážená a sladká chuť s jemnou citrusovou kyselinkou, příchuť mléčné čokolády a citrusových plodů. Jemné tělo s příjemným pocitem v ústech.
Costarica Tarrazú
Kávu zde začali farmáři vysazovat koncem 17. století. Costa Rica byla první zemí střední Ameriky, která vybudovala "kávový průmysl". Okolo roku 1820 se již káva stává hlavním exportním zemědělským artiklem, který má významný ekonomický přínos pro obyvatelstvo.
Přestože Costa Rica přispívá do celkové světové produkce kávy méně než 1%, získala na pověsti producenta relativně velmi dobré kávy. Tato rozlohou malá země se od ostatních zemí produkujících kávu odlišuje zejména rozmanitostí a množstvím jednotlivých kávových regionů.
Popis
Země: Costarica
Region: Tarrazú
Farmář: více drobných pěstitelů
Odrůda: Caturra, Yellow Catuai, Red Catuai
Zpracování: práná
Způsob sběru: ruční selektivní
Nad. výška: 1 750 m n. m.