Ethiopia Sidama
CHUŤOVÝ PROFIL
Káva odrůdy Heirloom pochází od více drobných pěstitelů a je zpracována metodou washed - praná.
V šálku: květinové, citrusové a tropické příchuti s velmi jemným tělem. Výrazná ale velmi příjemná kyselost. Sametový pocit v ústech.
Ethiopia Sidama
Mezi státy produkujícími kávu má Etiopie téměř legendární postavení a to nejen proto, že je "místem zrození" kávy Arabica, ale také proto, že její kávy jsou prostě zcela odlišné od jakýchkoli jiných káv na světe. Na rozdíl od drtivé většiny ostatních zemí zde káva nebyla uměle vysazena při kolonizaci. Místo toho je po staletí pěstování, zpracování a pití kávy součástí každodenního způsobu života Etiopanů. Neexistuje na světě káva, o které se mluví s takovou úctou jako právě o té etiopské.
Velmi zajímavým úkazem výroby kávy v Etiopii je samotná domácí spotřeba, která je velmi vysoká.
Popis
Země: Ethiopia
Region: Sidama
Farmář: více drobných pěstitelů
Odrůda: Heirloom
Zpracování: práná
Způsob sběru: ruční selektivní
Nad. výška: 1 600 m n. m.